Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(3)
Albumy i książki artystyczne
(1)
Dostępność
wypożyczone
(3)
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla dorosłych
(4)
Autor
Białas Łukasz (tłumacz)
(1)
Codling Stuart (1972- )
(1)
Kelly Jennifer
(1)
Klimczak Agnieszka
(1)
Milner Dominik
(1)
Milner Samantha
(1)
Nowiński Arkadiusz (1976- )
(1)
Skawran Katarzyna
(1)
Rok wydania
2020 - 2025
(2)
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Dekoracja cukiernicza
(2)
Budowa i konstrukcje
(1)
Ciasta
(1)
Cukiernictwo
(1)
Cukiernicy
(1)
Film angielski
(1)
Film dokumentalny
(1)
Formuła 1 (wyścigi samochodowe)
(1)
Gotowanie bez tłuszczu
(1)
Kierowcy wyścigowi
(1)
Potrawy dietetyczne
(1)
Samochody Formuły 1
(1)
Serial filmowy
(1)
Słodycze
(1)
Torty
(1)
Zdobnictwo
(1)
Zdrowe odżywianie
(1)
Temat: dzieło
Formula 1: Drive to Survive (serial telewizyjny)
(1)
Temat: czas
1901-2000
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(3)
Publikacja bogato ilustrowana
(3)
Poradnik
(2)
Album
(1)
Książka kucharska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Historia
(1)
Inżynieria i technika
(1)
Kultura fizyczna i sport
(1)
Kultura i sztuka
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
ŚWIATOWEJ SŁAWY MISTRZOWIE ZE SQUIRES KITCHEN ZDRADZAJĄ SWOJE ZAWODOWE TAJEMNICE Sztuka cukiernictwa to jedyna książka, w której 20 najsławniejszych mistrzów dekoracji cukrowych przedstawia szeroki wachlarz umiejętności, technik, projektów i daje szereg eksperckich porad. Idealna dla zapalonych amatorów wypieków, początkujących cukierników i cukierników-hobbystów o różnym stopniu umiejętności. Książka ta poprowadzi Cię krok po kroku od prostych przepisów do klasy mistrzowskiej. Dla wygody Czytelnika ponad 40 tutoriali podzielono na sześć tematycznych rozdziałów: Ciasta i ciasteczka, Czekolada, Podstawowe dekoracje tortu, Zaawansowane dekoracje tortu, Klasa mistrzowska, Pieczenie ciast na zamówienie. Każdy z nich zawiera mnóstwo tradycyjnych technik, nowych umiejętności i współczesnych trendów – wszystkie z fotografiami i jasnymi instrukcjami – jak również projekty do zrealizowania w domu. W tej książce znajdziesz torty na specjalne okazje, takie jak przyjęcia weselne, Święta Bożego Narodzenia, chrzciny czy Dzień Matki, jak również efektowne smakołyki, którym nikt się nie oprze, na przyjęcia domowe, popołudniową herbatę czy urodziny. Międzynarodowa Szkoła Squires Kitchen została założona w 1987r. w Surrey, w Anglii. Dzięki utalentowanym mistrzom i pełnym pasji uczniom stała się rozpoznawalnym miejscem kształcenia i doskonalenia, które przyciąga ludzi z całego świata. Jej program nauczania jest także realizowany w Malezji i Singapurze, a wkrótce także w innych krajach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
140 przepisów na pyszne i łatwe do przyrządzenia potrawy do każdego posiłku od śniadań, przez obiady rodzinne, po przyjazne dla domowego budżetu alternatywy dla dań na wynos. Zdradzimy Wam nasze ulubione przepisy na takie dania, jak udka z kurczaka w czosnku i miodzie, „tęczowe” miski z różnymi dodatkami, łódeczki z ziemniaka w przyprawie Cajun, a nawet brownie. Wszystko to można bez problemu i łatwo przygotować we własnej kuchni. Książka ta zawiera łatwe techniki gotowania oraz praktyczne porady ekspertów od gotowania we frytkownicy beztłuszczowej. Sam i Dom Milner to twórcy popularnego bloga kulinarnego RecipeThis. Przez ponad dekadę zgłębiają tajniki gotowania we frytkownicy beztłuszczowej i teraz przyszedł czas na ich wyjawienie. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Artystyczne dekoracje tortów to książka jedyna w swoim rodzaju, w której najwybitniejsze dekoratorki ciast dzielą się swoją wiedzą praktyczną i przepisami, krok po kroku opisują techniki cukiernicze i udzielają przydatnych wskazówek. Ten od dawna wyczekiwany poradnik, pióra dwunastu najlepszych na świecie kreatorek tortów, zawiera zestaw wypróbowanych przepisów na ciasta i elementarz technik dekoracji ciast dla amatorów wypieków o różnym stopniu zaawansowania. Prezentuje 25 współczesnych wielowarstwowych tortów z przystępnymi instrukcjami, zilustrowanymi krok po kroku zdjęciami. W pierwszych, przeglądowych rozdziałach jest wszystko, co trzeba wiedzieć o podstawowych narzędziach, przekładaniu warstw ciasta czy sekretach profesjonalnego pokrywania tortu masą cukrową i jej wygładzania. Zostały tam opisane także podstawowe techniki – od robienia kwiatów cukrowych po modelowanie specjalnych dekoracji ciast na zamówienie. Autorki podzieliły się również przepisami na swoje najpopularniejsze ciasta, które przypadły do gustu licznym klientom i ich gościom. Zobrazowane fotografiami, jasne instrukcje pokazują, jak profesjonalnie wykonać 25 oryginalnych, zapierających dech w piersiach wielowarstwowych tortów weselnych, urodzinowych i na inne okazje. Wiele z nich sprawdzi się także w wersji jednowarstwowej. Z powodzeniem można je zmodyfikować albo wykorzystując zaprezentowane techniki, stworzyć własne projekty. Każdy opis został uzupełniony osią czasową, co pozwala perfekcyjnie rozplanować pracę przed uroczystością. Wachlarz omówionych w tej książce technik dekoracji ciast jest oszałamiający. Samych instrukcji wykonania różnych kwiatów cukrowych znajdziemy tu ponad 50. W połączeniu z nowoczesnym wzornictwem i wiedzą tuzina utalentowanych autorek tworzą poradnik niezbędny każdemu dekoratorowi ciast.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla dorosłych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Żaden inny serial dokumentalny o sporcie nie zjednał sportowcom i tej dyscyplinie większego grona nowych fanów, niż Formuła 1: Jazda o życie Netflixa. W ręce fanów autor oddaje Nieoficjalny przewodnik, który w szerszym kontekście pokazuje postaci i dramatyzm wydarzeń odbywających się poza torem, które napędzają program. Dziennikarz i ekspert F1 Stuart Codling przedstawia fanom, tym nowym i tym, którzy śledzą F1 od lat, spostrzeżenia na temat fantastycznej technologii stosowanej w przeszłości i obecnie, makiawelicznych strategii, wielomiliardowego biznesu, legendarnych torów i utalentowanych kierowców, od Juana Manuela Fangio i Stirlinga Mossa po Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena. Zawarł tu opisy akcji, zdjęcia spoza toru oraz odnośniki do sezonów i odcinków. Wynikiem jest przewodnik z atrakcyjnym opracowaniem graficznym, dotyczący bardzo popularnego serialu telewizyjnego, jak i ciekawy zarys rozwoju najpopularniejszego sportu motorowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla dorosłych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 7 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej