41757
Book
In basket
Miary i miarki niezbędne w kuchni / [oprac. Iwona Czarkowska]. - Bielsko-Biała : Wydawnictwo Dragon, cop. 2015. - 32 s. : il. kolor. ; 21 cm.
(Dobra Kuchnia.)
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na s. tyt. i okł.: Pokaż się z dobrej kuchni.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again