42035
Book
In basket
Air fryer : 28 dni na talerzu / Joanna Zielewska. - Wydanie drugie. - Warszawa : Ringier Axel Springer Polska, copyright 2025. - 160 stron : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Nawet z przygotowaniem bardziej wymyślnego posiłku radzi sobie szybciej niż patelnia czy piekarnik. Podpowiada, pilnuje temperatury, nie dymi. Potrzebuje jedynie gorącego powietrza, by stworzyć danie aromatyczne, soczyste, chrupiące. Co ważne, zatrzyma w nim również więcej składników odżywczych, ponieważ tak właśnie działa krótka obróbka termiczna. Frytki czy inne fast foody, do których mamy słabość, przyrządzi w lżejszej wersji. A jeśli metabolizm nam się pogubił i wskazana jest konkretna dieta? Nie ma problemu. Air fryer jest przyjazny insulinoopornym i diabetykom, nadciśnieniowcom oraz osobom o wrażliwych jelitach. Ułatwi odchudzanie i pilnowanie niskiego indeksu glikemicznego, stosowanie diety DASH, keto oraz innych, w których liczy się mało przetworzone i apetyczne jedzenie. W tej książce znajdziemy czterotygodniowy jadłospis. Każdy dzień to odkrywanie możliwości air fryera. To aż 107 posiłków na śniadanie, lunch i kolację, a także dodatki do dań. Są też ciasta i inne słodkości – bez cukru. Jeśli więc krzątanie się w kuchni nie jest naszą ulubioną formą spędzania czasu, a chcemy jeść zdrowiej, docenimy air fryera. Pozwólmy mu się wykazać [opis wydawcy].
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce: Prosto, zdrowo, wygodnie. 107 przepisów do przygotowania w air fryerze. Posiłki z niskim indeksem glikemicznym, desery bez dodatku cukru, więcej wartościowych składników, bez garnków i piekarnika.
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again