41757
Book
In basket
Superżywność czyli Superfoods po polsku / Małgorzata Różańska. - Kraków : Wydawnictwo M, copyright 2017. - 249, [7] stron : ilustracje ; 22 cm.
(Zdrowe Zdrowie)
(Smaki Zdrowia)
Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano „superżywności” zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods. Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce „Super Żywność, czyli superfoods po polsku” pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby „super się odżywiać” można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach - produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia, z własnego doświadczenia podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu. Liczne przepisy pomogą zrozumieć, na czym polega ta „dobra zmiana”. [nota wydawcy]
Availability:
Wypożyczalnia dla dorosłych
There are copies available to loan: sygn. 64 (1 egz.)
Notes:
General note
Bibliografia strony 240-249.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again